Nanotechnológiás anyagaink

Több gyártó többféle termékét vettük górcső alá és vizsgáltuk meg hatékonyságukat, tulajdonságaikat. Összességében valamennyi termékről biztosan állíthatjuk, hogy hatékonyságuk mérhető. A különböző gyártók egyes termékei valóban hatékonyak. Széles palettán válogathat az érdeklődő vásárló. A nanokerámiás bevonatok és festékek kereskedelmi árát tekintve nem tűntek éppen a legolcsóbb megoldásoknak, de!

-És itt az a bizonyos de!-

A nanokerámiás festékek, kiegészítők és bevonatok összetétele gyártónként változik, ennek köszönhetően találkozhatunk a piacon fémre, fára, üvegre, falra kenhető verziókkal. A Rezsidokiban a 2017-es évben már kaphatók nanobevonattal rendelkező saját gyártású belsőéítészeti elemeink, valamint speciális szigetelő és hővisszaverő rendszerünk, mely nagyon jó hatásfokkal működik.

Belsőépítészek, építkezők Figyelem!

Saját termékeink egyedi méretben már kaphatók! (max. táblaméret 280cm x 207cm)

- nanokerámiás szigetelő bútorlapok

- nanokerámiás rétegelt lemezek

- nano OSB és laminált lapok

- kombinált szilikátos nano-rendszerek.

Mielőtt alkalmazná ezeket az anyagokat, kérjen tőlünk tájékoztatást!

Ha nem biztos a dolgában és a technikai tudásában, kérjen ajánlatot a kivitelezésre a kapcsolatok menüben. 

Nézz be közösségi oldalunkra és értesülj RezsiDoki legfrissebb megoldásairól!

Írd a Facebook keresőbe: rezsidoki Jelezd, hogy erről az oldalról találtál meg minket és kérd a felvételt közösségi csatornánkra!


Hamarosan megnyitjtuk speciális áruházunk jótékonysági galériáját, Ahol a megvásárolt művészi termékek megrendelői indulhatnak a rezsimentes otthonokért! Részletek hamarosan!

Objektív vélemény

Objektív vélemény megalkotásához minden fél mondandójának meghallgatása szükséges. Egyik oldalon a termék fő forgalmazójának véleménye és a papíron lévő minősítések, másik oldalon azok, akik ezeket cáfolják, azaz ebben az esetben csak cáfolni akarják.

A gyártó által képviselt nanotechnológiás hőtükör egy massza jellegű, diszperziós alapú anyag, amit gletteléssel, festéssel, szórással lehet felvinni adott felületre. Tapadóhíd növelésre a saját mélyalapozóját javallott használni. Műanyag alapja ellenére a termék légáteresztő és jó párakezelő, valamint jók a rugalmassági tényezői is. A sugárzó hő 90%-át visszaveri az adott felületről, ezáltal képes csökkenteni a kifűtési költséget és/vagy klímaidőt.

Nézzük a technikai adatokat......

- felületi jellemzője: törtfehér színű
- sűrűség: 0,25 g/cm3
- hővezetői tulajdonsága: = 0,041 W/(mK)
- tapadási szilárdság: >0,4 N/mm2
- vízgőz áteresztő, V: 300g/m2/nap
sd érték: 0,07 m
- száradási idő, 1mm vastagságban: 30 perc
- érintésszáraz: 30 perc
- átszáradt állapot: 4 óra
- csiszolhatóság, átfesthetőség: 4 óra
- kiadósság: 0,4 kg/m2/mm
- min.alkalmazható vastagság: 0,5 mm
- higítóanyag: víz (max. 2-7% Túlhigítás esetén elveszíti
tulajdonságait)
- a felhasználálásnál ajánlott hőfok: + 5 ºC -tól +50 ºC-ig
- csomagolása: 5 l , 10 l, 18 l
- pólustömítés: szükség esetén kellő mértékű pólustömítés elvégezhető
- min. élettartam felhasználást követően: 15 év
- alkalmazható: -30ºC és +100ºC köz. tartományokban

Fenti adatok mellé a termék fő forgalmazója csatolta kérésünkre az összes már meglévő ÉMI és TÜV minősítést.

Ezeket figyelembe véve jogosan merül fel a kérdés, hogy ami papíron van, az az életben is igaz-e.

Jómagam elég gyakorlatias ember vagyok és szeretek meggyőződni arról, amit állítanak egy mondhatni korszakalkotó termékkel kapcsolatban. A gyártó oldalán számos videó megtalálható, viszonylag egyszerű trükknek tűnnek első ránézésre, de ezeket a videókban található trükköket éppen azért személyesen én is végig csináltam, hogy az ott elhangzottak és mért eredmények által személyesen is meggyőződjek annak hatékonyságáról. Így teszteltük a hővisszaverési tulajdonságokat tűzzel, jéggel, vasalóval (irreálisan magas hősugárzásra), hajlítássalpedig a rugalmasságát tesztelve. Meggyőződtünk a termék minőségéről és azon állításokról, amit a termék fejlesztője ígér a felhasználóknak. Bizonyságot nyert, hogy a termék valóban hatékony és a gyakorlatba ültetve képes mindazon állításokat igazolni, amiket a gyártó, a fejlesztő és a főforgalmazó garantál. 

A másik oldalon vitapartnerként egy olyan különféle mérnökből álló csoport egyes tagjait kérdeztem meg, akik között van olyan személy, aki elmondása szerint már 8 éve kűzd a piacon nanogyöngyös technológiát képviselők azon gyártóival, akik különféle csodafestékeket ígérnek, vagy TSM kerámia alapú bevonetot hőszigetelésként, szigetelő anyagként adnak el. Építész körökből jött másik vitapartnerünk K. Miklós tervező, aki a honlapján blogot vezet és cikkeket jelenít meg H. Róbert villamosmérnök segedelmével ezen anyagok hatástalanságát bizonygatva. Mindhárom ellenoldalt képviselő fél építési, szakmai tanácsokat ad építkezni vágyóknak és mindhármukban közös pont, hogy egyértelműen fellépnek ezen technológiákkal szemben. Véleményük egyezik abban, hogy állításuk szerint egyik nanokerámiás technológia sem hatékony, sőt a forgalomba hozott termékek hatástalanok. 

Hosszadalmas lenne most a lefolytatott vitát itt és most részleteiben kiértékelnem, ezért az alábbiakban csatolom azt a kérdés sorozatot, amelyekre nem voltak hajlandók válaszolni azóta sem, hogy ezeket feltették nekik. Úgy gondolom, hogy ha egy terméket, azon keresztül pedig egy gyártót, vagy forgalmazót vád ér, annak esélyt kell adni, hogy az őt ért vádakra magyarázatot adjon. Jelen esetünkben a személyes vizsgálat és teszt által a termék mivolta bizonyított, engedéllyel és minősítésekkel rendelkezik, hatásfokának ellenőrzése fizikai tapasztalás útján is megtörtént. Ezért a kérdés számomra már nem az, hogy a termék a valóságban működik-e, hanem az, hogy mi lehet annak az oka, hogy ezen mérnöki kör továbbra is vaskalapos módon elutasítja a termék hatékonyságát.

Ezen ellenlábasok oldalain számos cikk és bejegyzés található, amik alapján a laikust igyekeznek megvezetni.

A laikusnak tökmindegy, hogy szigetelés, vagy hővisszaverés. Mérnöki szemmel már más a helyzet. Bőven van gond a fejekben, mert a mérnöki körökben is az a gond, hogy van aki szándékosan, de van olyan is aki tudatlanságból keveri a kettőt.Akik gyakorlott szakemberek és nem csak elméleti fizikusok, elméleti papírmérnökök, azok véleménye minden esetben konkretizálva van. Akiknek nincs elegendő fizikai tapasztalata, vagy üzleti érdek köti egyes termékekhez, azoknak kifejezetten érdeke lehet, hogy egy terméket ellehetetlenítsenek a magyar piacon. Függetlenül attól, hogy működik-e, avagy sem. Ezek onnan ismerhetők fel a legkönnyebben, hogy a kérdésekre újabb vádaskodással felelnek és nem tudják, vagy nem akarják konkretizálni azon termékeket, amikre az esetleges vizsgálódásuk, vizsgálati módszerük kiterjedt. Fent nevezett ellenoldal képviselőinek egyszerű kérdésekután sem volt szájízéhez méltó választ adni a feltett kérdéseimre és észrevételeimre. Nézzük a feltett kérdéseket........

 
Kérem, hogy nyilatkozzanak és mérési eredményekkel támasszák alá állításaik valódiságát, hitelességét.
Kérem az oldalon található cikk kiegészítését, vagy a félrevezető cikk teljes törlését a közvélemény félrevezető befolyásolása miatt.
Kérem a vizsgált termékek megnevezését.
A kért vélemények származását sk. aláírással igazolják, ami egyben garanciául is szolgál majd az oldalaikon megjelentetett témával kapcsolatos cikkek személyi felelősségvállalásához. Amennyiben ez gondot okozna önöknek, kérem jelezzék felém és jelöljék meg annak okát.
A továbbiakban kérem önöket, hogy engedélyezzék számomra ezen levél és az e levélre kapott válasz nyilvánosságra hozatalát ügyfeleim, lehetséges végfelhasználóim körében.
 
Előre is köszönöm megértésüket és remélem, hogy a jövőben elkerülhetők lesznek a félreértések és egyértelművé tudjuk tenni a felhasználók számára, hogy mely anyagok azok amik nem tudják a vásárlóknak biztosítani azt, amit kellene nekik. Fontos, hogy a különféle közösségek valós és tényszerű információk alapján tudjanak dönteni ezen anyagokat illetően.
 
Témakörünk végére érve egyik ellenoldalt képviselő mérnök sem vállalta be, hogy mérésekkel és pontos terméknevekkel, vizsgálatokkal, aláírásukkal támasszák alá az elsőszámú forgalmazónk állításait. Ebből azt a végkövetkeztetést tudom csak levonni, hogy nincs a termékre vonatkozó mérési eredményük, jegyzőkönyvjük, sem valós, mért adatuk a szóban forgó termékkel kapcsolatban, mint ahogyan azt cikkeikben és oldalaikon hirdetik. Ameddig állításaikat nem tudják igazolni, addig marad a gyakorlatba vitt példa. Fogd, érezd, tapasztald, majd mikor már élvezed előnyeit is, értékeld! És ami még fontos, hogy hozzám még nem érkezett az évek alatt be egyetlen negatív reklamáció sem és a termék egyre kelendőbb.
Jó hír ez a fejlesztőnek....